Voor korte en niet-urgente vragen aan uw huisarts over uw gezondheid kunt u gebruik maken van een elektronisch consult, ook wel een eConsult genoemd. Een eConsult kan via uw telefoon, tablet of via uw computer.

Uw privacy en veiligheid

Met een eConsult communiceert u veilig via mijngezondheid.net in een beveiligde omgeving met uw huisarts over uw medische vraag. Inloggen verloopt via DigiD.

Onderwerpen voor een eConsult

Geschikte vragen en onderwerpen voor een eConsult kunnen zijn:

  • Vragen over onderzoeken en bloeduitslagen;
  • Vragen over medicijnen;
  • Vragen over lichamelijke klachten waar u al eerder mee op het spreekuur bent geweest;
  • Vragen over huidaandoeningen, u kunt hiervoor tijdens het eConsult een foto bijvoegen;
  • vragen naar aanleiding van een eerder contact.

LET OP: het eConsult is NIET bedoeld voor ingewikkelde of spoedeisende klachten. Ook kunt u géén afspraak voor het spreekuur maken via het eConsult, daarvoor belt u met onze assistente of maakt u zelf een afspraak via MijnGezondheid.net.

Hoe werkt een eConsult?

Houd uw vraag kort en bondig, wij streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren. Een eConsult kent natuurlijk beperkingen, het kan zijn dat alsnog aan u wordt gevraagd om naar de praktijk te komen voor nader onderzoek. In het bericht van de huisarts wordt dan aangegeven hoe verder te handelen.

Aanvragen van een eConsult

Klik hier als u via MijnGezondheidNet een eConsult wilt aanvragen.

DigiD

Om op MijnGezondheid.net in te kunnen loggen heeft u een DigiD met SMS-functie en een mobiele telefoon nodig. Voor het instellen van de SMS-functie in de DigiD-App gaat u éénmalig naar www.digid.nl.