eConsult voor eenvoudige medische vragen

Door de uitbraak van het Coronavirus moeten wij prioriteiten stellen en kunnen wij op dit moment geen regulier spreekuur houden. Daarvoor in de plaats bieden wij u de mogelijkheid aan om, voor korte en niet-urgente vragen over uw gezondheid, via een eConsult een medische vraag te stellen aan uw huisarts.

Uw privacy en veiligheid

Met een eConsult communiceert u veilig via e-mail in een beveiligde omgeving met uw huisarts over uw medische vraag. Inloggen verloopt via DigiD.

Onderwerpen voor een eConsult

Geschikte vragen en onderwerpen voor een eConsult kunnen zijn:

  • Vragen over onderzoeken en bloeduitslagen;
  • Vragen over medicijnen;
  • Vragen over leefstijladvies zoals afvallen, voeding, stoppen met roken en/of alcoholgebruik;
  • Vragen over lichamelijke klachten waar u al eerder mee op het spreekuur bent geweest;
  • vragen naar aanleiding van een eerder contact.

LET OP: het eConsult is NIET bedoeld voor klachten waarvoor u nog niet op het spreekuren bent geweest, psychische- of spoedeisende klachten. Ook kunt u géén afspraak voor het spreekuur maken via het eConsult, daarvoor belt u met onze assistente.

Hoe werkt een eConsult?

Houd uw vraag kort en bondig, wij streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren. Een eConsult kent natuurlijk beperkingen, het kan zijn dat alsnog aan u wordt gevraagd om naar de praktijk te komen voor nader onderzoek. In het bericht van de huisarts wordt dan aangegeven hoe verder te handelen.

DigiD

Om op MijnGezondheid.net in te kunnen loggen heeft u een DigiD met SMS-functie en een mobiele telefoon nodig. Voor het instellen van de SMS-functie in de DigiD-App gaat u éénmalig naar www.digid.nl.

Aanvragen van een eConsult

Klik u hier als u via MijnGezondheidNet (MGn) een eConsult wilt aanvragen.